Werkwijze

Hors Catégorie Bikefitting maakt gebruik van kennis en technieken uit de fysiotherapie en diverse bikefit specifieke cursussen. Er zijn tijdens de bikefit drie factoren die mee helpen om uw optimale fiets positie te gaan bepalen, namelijk uw bevindingen en gevoel op de fiets tijdens de bikefit, gecombineerd met mijn observaties. De bikefitting techniek die ik hierbij gebruik heet vergelijkend testen. Tijdens de bikefit wordt er geen gebruik gemaakt van de verschillende soorten bikefit apparatuur (zoals motioncaption of pressure mapping systemen). Als bikefitter en fysiotherapeut in opleiding ben ik er van overtuigd dat de tijd die besteed wordt aan het analyseren van deze technologische data van bijvoorbeeld motioncaption of pressure mapping systemen niet besteed kan worden aan het uitvragen van de klant zijn bevindingen en het observeren van zijn kwaliteit van bewegen. Met de bikefitting techniek vergelijkend testen, waarmee we in samenspraak tot de best mogelijke fiets positie zullen komen is geen speciale bikefit apparatuur nodig. Door gebruik te maken van uw bevindingen en gevoel op de fiets en mijn observaties tijdens het maken van veranderingen aan uw positie, ben ik in staat een correcte afstelling van uw fiets te bepalen. Een bikefit bij Hors Catégorie Bikefitting is dus gebaseerd op kwaliteit van bewegen, stabiliteit, aansturing van spiergroepen, blessure verleden en nog vele andere persoonlijke factoren. Juist het in acht nemen van deze persoonlijke factoren zijn van groot belang voor het optimaliseren van uw fiets positie. Naast het bepalen van uw optimale fiets positie probeer ik u tijdens het proces ook zoveel mogelijk informatie en uitleg te geven over veranderingen die we toepassen en de gevolgen van deze veranderingen, zodat u zelf ook goed begrijpt waarom we bepaalde veranderingen toepassen.

Omdat een bikefit zo persoonlijk en complex kan zijn, kan het gebeuren dat er in de eerste afspraak een aantal factoren binnen de bikefit niet zijn opgevallen. Daarom biedt Hors Catégorie Bikefitting een gratis follow-up afspraak om eventuele resterende problemen als nog op te lossen. Mocht u na de follow-up afspraak alsnog niet tevreden zijn met mijn bikefitting service. *Dan biedt Hors Catégorie Bikefitting u een 90-dagen niet goed geld terug garantie. Hors Catégorie Bikefitting biedt u deze garantie om een hoge kwaliteit van de bikefitting service te waarborgen.

*De 90 dagen niet goed geld terug garantie geldt alleen op de prijs van de bikefit en niet op eventueel aangeschafte producten.

Unieke techniek voor voetactivatie

De bikefit valt of staat vaak met de activatie van de voeten. Veel bikefitters laten het belang van de voeten binnen de fiets positionering buiten beschouwing. Echter zijn de voeten van groot belang, alle kracht die jij produceert wordt namelijk overgebracht vanuit de voeten naar de pedalen (of niet als voetactivaitie niet, of niet goed is toegepast). Door het activeren van de propriosensoren in spieren, pezen en ligamenten in de voeten en enkels kan al jouw kracht efficiënt over gebracht worden op de pedalen. Bij Hors Catégorie Bikefitting testen we de juiste voetactivatie aan de hand van spiertesten. Spiertesten komen oorspronkelijk uit de toegepaste Kinesiologie. Deze spiertesten zijn door een aantal bikefitters over de wereld door ontwikkeld om zo de juiste voetactivatie binnen een fiets positie te kunnen bepalen. Hors Catégorie Bikefitting is een van de weinige bikefitters binnen Europa die deze techniek toepast binnen de bikefit. Met deze spiertesten kunnen we het lichaam namelijk vragen of een bepaalde correctie of activatie van de voet wordt geaccepteerd door het lichaam. Zo kunnen we zeer persoonlijke en accurate voetactivatie bieden aan alle fietsers die langs komen voor een bikefit bij Hors Catégorie Bikefitting.